Samen met mama in Hong Kong en Macau! - Reisverslag uit Macau, Macau van Ouafae - WaarBenJij.nu Samen met mama in Hong Kong en Macau! - Reisverslag uit Macau, Macau van Ouafae - WaarBenJij.nu

Samen met mama in Hong Kong en Macau!

Door: Ouafae

Blijf op de hoogte en volg Ouafae

08 December 2014 | Macau, Macau

Heey allemaal!

Na lang te hebben gewacht was het eindelijk zover! Zoals ik jullie eerder had verteld, dat mijn lieftallig moedertje mij zou komen opzoeken in Hong Kong. Omdat ik haar zo ontzettend miste wilde ik ook iets speciaals voor haar doen. Dus heb ik naast Hong Kong ook een paar dagen Macau geboekt voor ons tweetjes. Deze vakantie met mijn mama was zeer bijzonder en in een woord GE-WEL-DIG!

Toen mijn moeder eenmaal aankwam in Hong Kong bleek ze ziek te zijn. Ze had de griep meegenomen vanuit Nederland. Dus de eerste drie dagen heeft ze alleen onze mooie hotel kamer kunnen bewonderen hier in Hong Kong. Maar zodra ze beter was heb ik haar meteen Hong Kong laten zien. Omdat ik hier ruim 3 maanden zit en bijna elke weekend op ‘’exploring’’ ga, kon ik ook haar de beste plekken van Hong Kong laten zien.

We zijn naar de beroemde vissersdorp Sai Kung geweest aan de kust waarna we een boottocht hebben gemaakt langs de zuid Chinese zee en stopten bij verdwaalde eilandjes met een historische verleden. Daarna heeft moeder kennis gemaakt met de beroemde seafood en dan heb ik het niet over een stukje zalm of een harinkje, maar krioelende beestjes waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. Dus je kan wel raden hoe het erbij de lunch aan toe ging. Ik had meer van moeder verwacht als het om nieuwe smaken proeven gaat hahaha... Maar anyway ze keek haar ogen en oren uit! We zijn natuurlijk ook naar de Victoria peak geweest waar we de skylines gingen bezichtigen. Het contrast tussen "east meets west’’ was echt heel bijzonder om te zien. De ene keer waren we in een klein traditioneel Chinese vissersdorpje en dan nog dezelfde dag liepen we tussen de jetset van Hong Kong. Hoge wolkenkrabbers die gelegen liggen tussen hoge bergen en daaromheen schitterende rivieren.

De laatste paar dagen dat mijn moeder hier nog in Azië was heb ik haar meegenomen naar Macau. Macau is de kleinste deelstaat van China en ligt ongeveer een uur reizen vanaf Hong Kong met de Turbojet (een hele snelle boot). Het is in 1557 gesticht door de Portugezen en daarmee de oudste Europese kolonie in China. Macau staat bekend om zijn vele casino’s en grote hotels. Macau word daarom ook wel de Las Vegas van Azië genoemd. Ik ben nog niet in Las Vegas geweest maar volgens mij lijkt dit inderdaad erg veel op Las Vegas alleen dan wel de Chinese versie van Las Vegas.

Mijn moeder en ik waren een van de weinige niet-Aziaten, waardoor we erg werden aangestaard. We zijn keer op keer aangesproken om te vragen of ze een foto met ons wilden maken omdat wij er zo anders uitzagen. Ik was het al een klein beetje gewend om dit soort vragen te krijgen en vind het altijd wel vervelend. Maar moeders vond het geweldig. Zij voelde zich echt als een famous star en had haar 15 minutes of Fame wel gehad. Een mooie quote van haar "als ik me deprie voel, vlieg ik wel even hierheen"

Natuurlijk hebben mijn moeder en ik wat casino’s bezocht. Wij dachten in eerste instantie dat het allemaal een beetje als Las Vegas zou zijn. Wat muziek, lounge bankjes, lekkere drankjes en hapjes en op de achtergrond gokkende mensen. Maar… dat was het dus totaal niet! De mensen in de casino’s waren heel serieus aan het gokken. Er was geen muziek, geen lekkere bankjes om te zitten drankjes en hapjes waren er ook niet!! ergens achterin zagen wij een vrouw die koffie aan het inschenken was en dat was het. Onze Las Vegas droom viel een beetje in het water. Maar om te zien hoe die mensen serieus gokten en hoge bedragen inzetten in de hoop te winnen. Het was echt geweldig om de vibes en sfeer te voelen.

Naast de casino’s hebben wij de grootste, beroemde hotel bezocht in Macau. Namelijk, de Grand Lisboa. Dit gebouw beschikt over 400 kamers en is 271 meter hoog en van goud gemaakt. Althans overdag had het de kleur van goud maar wanneer de zon onderging gloeide het helemaal op met verschillende gekleurde lichtjes. Ook zijn wij naar de bekende Ruínas de São Paulo geweest en naar de beroemde markt van Macau. Naast dit hebben wij ook volop genoten van onze mooie hotel waar wij niet behandeld werden als normale gasten maar alsof wij van de koninklijke familie waren. Het was in ieder geval echt ontzettend gaaf en interessant om dit te mogen meemaken.

Afgelopen zaterdag ochtend is mijn moeder weer naar huis vertrokken. Dit was wel weer even moeilijk omdat ik haar nu de komende 6 maanden niet meer zal zien. Tenminste niet in real life. Maar eerst even verder mijn droom verwezenlijken en dan veilig naar huis met voldoening. Vanaf vandaag ben ik dan ook weer op stage, want daarvoor ben ik nou eenmaal hier. Ik moet even hard door werken de komende twee weken, want ook met kerst, oud en nieuw en mijn verjaardag op 2 januari heb ik leuke planningen staan.

Tot de volgende reisverslag en vergeet absoluut niet de foto’s te bekijken.

Ouafae

• 08 December 2014 - 09:23

Moustafa:

Gaaf! Tante heb het dus naar dr zin gehad:D

• 09 December 2014 - 00:35

Galid:

Hayyyy Ouafae,
    Wauw je hebt je ma alle hotspots van Hong Kong en omstreken laten zien! Jammer dat ze de eerste drie dagen grieperig was. Maar goed, je bent natuurlijk al blij met elkaars aanwezigheid na zo'n lange tijd:p Haha zomaar laat je je ma onbekende, enge krioelende beestjes kauwen! Volgende keer zelf Chinese marmita maken ofso, of je ma het laten maken :D.
    Macau lijkt me echt vet. Die Grand Lisboa hotel lijkt zo uit een hollywood-film te zijn gekomen. Ik denk dat jullie wel hebben genoten van al die beau monde roem:p Vreemd dat ze in de casino zo superserieus aan het gokken waren. Ik had wel een beetje dat ocean's eleven achtige verwacht maar dan met Chinezen. Chinezen staan zowiezo bekend om hun liefde voor gokken dus een plek als Macau is een paradijs op aarde. Jullie hebben hopelijk geen geld vergokt toch haha
    Ik zal binnekort langs Almere reizen. Even je ma ondervragen over hoe geweldig ze het vond. Succes op stage en hou je avonturen bij!

Ciao xx