Experimenten, ping pong, dansen en Aidaaaa!
Door: Ouafae
Blijf op de hoogte en volg Ouafae
02 Februari 2015 | Hong Kong, Hong Kong
Hallootjes weer!
Nou ik zit er weer helemaal in hoor! Experimenten, schrijven en vergaderen. Ik ben momenteel heel druk bezig om mijn scriptie op gang te krijgen wat al aardig lukt. Mijn vakantie in Maleisie en Indonesie lijkt alweer eeuwen geleden. Elke keer als ik er aan terug denk verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht.
In m'n vrije tijd ben ik veel op stap met mijn vriendengroep, elk weekend plannen we leuke activiteiten. Zo heb ik gepingpongd dat vinden ze trouwens helemaal geweldig hier. Ik heb een traditionele Chinese dans cursus gevolgd de zogeheten Xinjiang dance en natuurlijk weer heel veel gegeten.
Vorige weekend zijn we met de meiden gaan fietsen. Wij zijn vanuit Tai Po richting Sha Tin gegaan en toen weer terug. Deze twee plaatsen liggen ongeveer 20 km van elkaar vandaan. Voor mijn Chinese vriendengroep was het een hele nieuwe ervaring om te fietsen. Ze hadden een hele dag ingepland en een lange fietsroute gemaakt van maar liefst 20km. In hun beleving was dat erg lang. Ik had ze verteld dat het heel normaal is om in Nederland gewoon op de fiets naar je werk of school te gaan en dat we soms afstanden leggen van meer dan 20km! Ze vonden dat ik wat overdreef.. Maar goed! Ik fiets niet vaak in Nederland maar vond het echt heerlijk om te doen. Terwijl zij zich dus focusten op het verkeer en het beheersen van de fiets genoot ik extra tijdens het fietsen van het prachtige uitzicht. Superleuk allemaal en bovenal ontzettend veel lol gehad!
Ik vertrek zo meteen naar de airport van Hong Kong. Vandaag komt één van mijn beste vriendinnetjes Aida uit Nederland mij opzoeken. Zij blijft hier 10 dagen om mij gezelschap te houden en daarnaast ga ik haar natuurlijk ook weer de beste plekken van Hong Kong laten zien. Onderhand ben ik best goed geworden in het gidsen van mensen door Hong Kong. Elke keer ontdek ik zelf weer nieuwe dingen. Dat komt doordat Hong Kong zoveel te bieden heeft. Ik vind het nog steeds een geweldig land en heb het er echt naar m'n zin. En als je dat kan delen met de mensen die het dichtst bij je staan is dat dubbel genieten!
Lieve groetjes
02 Februari 2015 - 09:56
Sofia:
Lieve Ouaf!! Wat goed om te horen dat het goed met je gaat en dat je nog volop geniet. Voor je het weet is het alweer mei en kom je terug naar ons kikkerlandje!Geniet van je tijd met je vriendin en op naar je volgende avonturen!
XX Sof